Ving med informasjon i forbindelse med Thomas Cooks konkurs

Annonse

Spørsmål og svar om situasjonen – Sist oppdatert 23.09 kl. 15:00

Hva har skjedd?
Vings eier Thomas Cook Group søkte konkurs tidlig i dag morges, etter at den planlagte rekapitaliseringen mislyktes. Thomas Cook Airlines, som flyr de fleste av Vinggruppens gjester i Norden eies av Thomas Cook Group. Derfor vil reisende i løpet av mandagen rammes av innstilte fly som følge av konkursen.

Har dere ikke hatt kjennskap til dette?
At Thomas Cook Group har vært i en kompleks rekapitaliseringsprosess har vært kjent lenge. Informasjonen vi har hatt hele tiden og jobbet etter har vært at dette skulle løse seg. Situasjonen har utviklet seg raskt de siste dagene, og forhandlingene pågikk helt til det siste. Til tross for dette var det ikke mulig å fullføre rekapitaliseringen, og derfor søkte Thomas Cook Group konkurs tidlig mandag morgen 23. september.

Hvordan påvirkes deres reisende?
Konkursen innebærer inntil videre at Vinggruppens flyselskap Thomas Cook Airlines Scandinavia, er forhindret fra å fly. Ledelsen i flyselskapet i Norden har derfor besluttet å innstille alle flyreiser mandag. Samtidig evalueres all øvrig flytrafikk, og som et resultat av TC Groups konkurs har Vinggruppens ledelse så langt besluttet å innstille alle flyreiser fra Norden.

Hvis flyet mitt innstilles, gjelder vanlige vilkår i henhold til pakkereiseloven?
Ja, hvis vi innstiller reiser og ikke kan arrangere alternative løsninger tilbakebetales hele reisens pris i henhold til pakkereiseloven.

Hvilke andre forhold gjelder?
Normale avbestillings- og ombookingsregler gjelder.

Gjelder reisegarantien fortsatt, eller må dere søke på nytt?Reisegarantien gjelder. Den er utstedt pr. juridisk enhet pr. land og påvirkes ikke av Thomas Cook Groups konkurs.

Jeg prøver å betale for turen, men klarer ikke betalingen. Hvorfor?
På grunn av omstendighetene kan vi ikke motta noen betalinger på dette tidspunktet.

Hva skjer med gjester som befinner seg på reisemålene?
Selskapets fokus akkurat nå er å ta vare på rammede kunder. Vi regner med å ha mer informasjon i løpet av dagen, men har foreløpig ikke alle svarene på hvordan Thomas Cook Groups konkurs vil påvirke oss.

Hvilke reisende rammes?
Konkursen innebærer inntil videre at Vinggruppens flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, er forhindret fra å fly. Ledelsen i flyselskapet i Norden har derfor besluttet å innstille alle flyreiser mandag. Samtidig evalueres all øvrig chartertrafikk som et resultat av TC Groups konkurs. Reisende som har bestilt en reise med rutefly rammes ikke av den innstilte trafikken.

Støtt oss!