Viktige uttalelser: Turistindustrien i Antalya om millitæroperasjonen


Firuz Bağlıkaya – Leder for TÜRSAB Turkey Travel Agencies Association (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği)

– Tyrkias arbeid med fred og stabilitet vil ikke berøre turismen på en eller annen måte. (…) turister ferierer i et trygt og fredelig reisemål. Vi ber for alle våre sikkerhetsstyrker som deltar i militæroperasjonen (…) vi ønsker guds nåde til våre martyrer (…) dypeste medfølelse går til de som har mistet livet, sårede og sørgende, sier Firuz.

Videre:

– Vi uttrykker vår takknemlighet til forsvaret, sikkerhets- og etterretningstjenesten(…) utfører jobben sin like bra som vi gjør i turismen. Som en hel sektor, gir vi helhjertet støtte til forsvarsstyrkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Recep Yavuz – Leder for Antalyas byråd for turisme (Antalya Kent Konseyi)

– Millitæroperasjonen i Nord-Syria har per nå ingen negativ innvirkning på turismen. Og det er for tidlig å se reaksjonene, men jeg har ikke inntrykk av at man «ombestemmer seg ombord i siste liten» .

Videre:

– Folk har allerede visst om Syria i årevis. Det mest presserende å gjøre fremover, er å utarbeide en plattform for å fortelle sannheten til verden. Jeg har sett på utenlandske nyheter i to dager og mediene formidler kun negative tolkningsrammer (…) som bevisst ikke ønsker å forstå dette problemet hvor landet vårt har retten på sin side (…) vi må fortelle verden sannheten, sier han.

Şener Gürler – Leder for «The Kemer Small Hoteliers and Pension Keepers Foundation (KETOB)

– På vegne av KETOB støtter vi denne militæroperasjonen og arbeidet med fred og stabilitet. For det første er sikkerheten i viktigst. Som du vet, er turistindustrien bygget på sikkerhet – når sikkerheten ikke er til stede, blir det heller ingen turisme. 

Videre:

– Vi har ikke støtt på noen uro hos våre gjester under denne pågående militæroperasjonen (…) selvfølgelig vet turistene at de kommer til et trygt sted, sier han. 

Yunus kan – Fame Group Hoteller assisterende koordinator og KETOB Vice President

– For turisme kommer sikkerhet i høysetet. Når det gjelder vår sikkerhet, tror jeg det er en viktig militæroperasjon for landets fremtid (…) landets sikkerhet står foram alt annet. 

Videre:

– Vi står alltid bak vår regjering. Måtte gud gi styrke til våre soldater. Vi håper at militæroperasjonen vil lykkes snart, med så minimale tap som mulig. 

– Tyrkia er trygt

Litauiske Laima Petkeviciyana (59) ferierer i Kemer med sin mann. Til medier sier hun: – Vi har feriert i Tyrkia 13 ganger. Vi elsker Tyrkia og Kemer. Vi elsker alt her. Det er også fint og varmt her. Alt er normalt og vakkert her i Kemer.

Artikkelen fortsetter under bildet

Fortsetter med ferien
Britiske Daniel Ecclestone (30) er på ferie med familien i Manavgat. Ecclestone sier at militæroperasjonen i Syria ikke har påvirket familien på noen helst måte, og sier følgende:

– Vi har hatt en fin ferie hittil i hyggelige omgivelser. Folk er veldig hyggelige og hjelpsomme. De som vil feriere i Tyrkia, vil jeg anbefale Antalya.

Ingen grunn til bekymring
Russiske Marya Pervaya (44) sier at tyrkerne har rett til å beskytte seg (…) dessuten ligger Syria veldig langt fra Antalya-regionen (862 kilometer unna Akcakale i Sanliurfa) 

Videre: 

– Det er absolutt ingen krig her nede, så alt er overdrevet der enkelte krisemaksimerer. Her storkoser vi oss! Måltidene er fantastiske (…) jeg anbefaler alle Tyrkiaferie, sier hun. 

Nyhet: Se dagens hotellpriser i Alanya og Antalya - oppdateres hver dag: