– Tyrkia som et attraktivt reisemål om vinteren glemmer vi fort

Alanya/Oslo: Som vertskap for mer enn 15 millioner turister, er det en betydelig forskjell i antall turister mellom sommer- og vinterperioder i Antalya-regionen. Det sier Recep Yavuz, leder for Antalyas byråd for turisme (Antalya Kent Konseyi).

– Det er et dypt gap mellom sommer- og vintersesongen, sier han.

Med opptil 81.724 turister i vår- og sommersesongen, falt antall turister til 4493 om vinteren. Recep mener at turistsatsingen i vintersesongen har blitt ignorert i årevis.

– Dessverre knekker vi rekordene i løpet av sommersesongen. Antallet øker bare om sommeren, men ikke om vinteren.

Turistsektoren i sovemodus om vinteren

Yavuz forteller at det å bryte rekordene bare om sommeren, begrenser også turismenes bidrag til by-økonomien i vintersesongen.

– Turismen i de ulike sektorene lever i dvalemodus om vinteren, og etterlater seg lavkonjunktur. Hoteller som stenger dørene sine, hundretusener av oppsagte ansatte, forlatte feriesteder, halvert flyplassterminal og mye mer. Det er rekordene i sommermånedene som kompenserer dette, sier han.

– Jeg elsker Alanya mer om vinteren

Recep forteller videre at det per i dag er meldt minusgrader i Berlin, Warszawa, og i Moskva, mens det i Antalya er meldt varm og solrik dag på 15 plussgrader.

– Jeg har bodd i Antalya siden 1987. Det er alltid noe jeg sier uten unntak; Jeg elsker Antalya mer om vinteren. Jeg er ganske sikker på at alle som bor i Antalya har den samme oppfatningen som meg – man må bare komme og oppleve, og bli overbevist om klimaet her nede om vinteren.

Kvalitetsturisme

Yavuz la til at kultur- og reisedepartementet og sektoren arbeidet med å spre turismen til tolv måneder. Turistminister Nuri Mehmet Ersoy understreket i fjor behovet for å endre det totale sinnet i turismen. Da lyttet ham til problemene i bransjen.

– Den virkelige tingen er at vi må konsentrere oss om hva som kan gjøres for å utbre turismen til 12 måneder, sa ministeren under møtet med industrien, den gang.

Mer om nyhetssaken kan du lese her.

Ifølge en studie gjennomført av Antalyas byråd for turisme, er det mange muligheter og trekk som vil gjøre Antalya til et attraktivt reisemål om vinteren.

– Turister som ferierer om vinteren er ute etter sol og surfing. Disse alternativene finner vi også i Antalya (…) for å unnslippe vinter med kalde og mørke dager, snakker vi fort om Thailand, Mallorca eller Egypt (…) men Tyrkia som et attraktivt reisemål, glemmer vi fort, sier Recep.

Artikkelen er fortkortet.

Annonse