Turistene svikter Nord-Kypros, men nordmenn reiser likevel: Økning på hele 271 prosent!

Alanya/Oslo: Ifølge denne statistikken publisert på den offisielle hjemmesiden til panleggingsavdelingen i departementet for turisme, ankom nærmere 1.472.155 turister til den tyrkiske delen av Nord-Kypros i årets ti første måneder. Det er en nedgang på 1,6 prosent sammenlignet med samme periode året før. Da ankom nærmere 1.496.043 turister til ferieøya. Av disse var det 1.126.303 tyrkere og 345.852 utenlandske statsborgere som ankom enten med fly eller båt.

Ifølge politiets grenseavsnitt på Nord-Kypros, som siteres på den offisielle hjemmesiden til departementet for turisme, ankom nærmere 95 prosent med fly til Ercan Lufthavn og 4 prosent med båt til Girne Havn.

Visste du at det finnes ferge mellom Alanya og Nord-Kypros? Sjekk her

Artikkelen fortsetter under annonsen

Booking.com

Hele 271 prosent i økning fra Norge! 
Mens antallet danske, svenske og britiske turister har sunket, er økningen i antall turister som kom fra Belgia, Norge og Kasakhstan i årets ti første måneder bemerkelsesverdig. Totalt ankom 3820 norske statsborgere til Nord-Kypros enten med fly eller båt.

Det er en økning på hele 270.9 prosent sammenlignet med samme periode året før da ankom bare 1300 solhungrige nordmenn til perleøya. Avslutningsvis viser også statistikken en betydelig nedgang i turismen fra Sverige og Danmark. Totalt har det blitt registrert 5703 turister fra Sverige og 3866 turister fra Danmark. Det er en nedgang på hele 31 prosent hos svenskene og 38 prosent hos danskene, sammenlignet med samme periode året før.