Dette bør alle få med seg: Se oversikt over offentlige samlingsområder i Alanya og omegn

Alanya/Oslo: Sist oppdatert: Kl. 06:00 (tyrkisk tid). Kartet inkluderer nå byen Kemer.

Deler av denne artikkelen er oversatt. Hva gjør du hvis en katastrofe inntreffer i Alanya og omegn? Vet du hvor og hvem du skal henvende deg, dersom et kraftig jordskjelv på 7.0 Richter skala skulle inntreffe Alanya-distriktet? Disse spørsmålene har garantert dukket opp i tankene dine enda den herlige sommervarmen overvant frykten og redselen. Hensikten vår er ikke å skremme, men å informere våre lesere om hvordan myndighetene tilrettelegger krisearbeidet sitt på.

Hva kan vi bidra med?
Alanyapostens redaksjon har brukt enorme krefter til å undersøkte antall offentlige samlingsområder i Alanya-distriktet – med en befolkning på i underkant av 300.000. Gjennom den tyrkiske statsportalen e-Devlet, har vi derfor lyktes med å utarbeide et kart levert av Google Maps til å gi våre lesere oversikt over samlingsområdene i Alanya og omegn.

Hvem står bak beredskapsledelsen?
Det er den nasjonale kriseadministrasjonen AFAD (tyrkisk: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) som er den eneste ansvarlige organisasjonen i landet, og som koordinerer, styrer og iverksetter de nødvendige tiltakene for effektiv krise- og beredskapsledelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Annonse

Dette er viktig å få med seg
Ifølge AFAD skal de offentlige samlingsområdene være trygge, noe som betyr at de er egnet for evakuering hvis en katastrofe inntreffer. Du finner disse ved markedsplasser, parkeringsplasser, parker (private/offentlige), idrettshaller, skoler, samt offentlige områder som skogområder. Det du må se etter er skiltene som er å finne i det aktuelle samlingsområdet. Disse skiltene består av et grønt evakuerings-ikon med et identifikasjonsnummer på ni siffer helt nederst – et eksempel er som følger; «Halkın Toplanma Alanı 0703-023-0» (på norsk: «Offentlig samlingsområde nr. 0703-023-01»). Identifikasjonsnummeret er ment for å identifisere samlingsområdet du befinner deg i.

Artikkelen fortsetter under bildet

Provinsiell direktør i AFAD Antalya, Fevzi Timu, forteller at det finnes omlag 577 parker, 94 idrettshaller, 70 markedsplasser, 26 parkeringsplasser, 176 skoler og 24 offentlige områder i Antalya som er godkjent som offentlige samlingsområder. Det utgjør ca. 967 samlingsområder i hele regionen. Det skal til sammen være 168 offentlige samlingsområder i Alanya-distriktet, ifølge den informasjon som Alanyaposten besitter.

Oversikt over offentlige samlingsområder
Før Alanyaposten introduserer kartet, ber vi alle med tilknytting til Alanya, enten om du eier en ferieleilighet eller har Alanya som reisemål nummer en, til å undersøke ditt nærmeste samlingsområdet allerede fra dag en. Dersom du kjører bil, kan du gjennom Google-kartet, få tilgang til veibeskrivelsen. Husk å trykke på rødt varselikon, som gir nærmere beskrivelse av samlingsområdet, som du ønsker å finne mer ut av.

Før Alanyaposten introduserer kartet, ber vi alle med tilknytning til Alanya, enten om du eier en ferieleilighet eller har Alanya som reisemål nummer en, til å undersøke ditt nærmeste samlingsområde allerede fra dag en. Dersom du kjører bil kan du få tilgang til veibeskrivelsen gjennom Google-kartet. Husk å trykke på rødt varselikon, som gir nærmere beskrivelse av samlingsområdet som du ønsker å finne mer ut av:

Annonse