Først var det Norwegian – nå sitter enda et flyselskap fast som følge av sanksjonene

Alanya/Oslo – 09.10.2019: Etter planen skulle Turkish Airlines-flyet, en TC-JIP-registrert Airbus A330-200, med rutenummer TK878, fly fra Imam Khomeini internasjonale lufthavn til Istanbul Airport mandag den 19. august.

Like etter avgang la pilotene merke til motorsvikt, som ba om å nødlande på samme flyplass. Nødlandingen skjedde uten dramatikk og passasjerene ble ført til terminalen, mens teknikkere undersøkte motorene, skriver medier.

Turkish-flyet hadde to PW PW4168A-motorer produsert av Pratt & Whitney. Motorfeilen kunne bare løses med teknisk team og reservedeler, men slik gikk det ikke. På grunn av amerikanske sanksjoner mot Iran, ble det oppstått en «minikrise«, og reserverdeler kunne da ikke sendes til Iran, står det videre.

Turkish Airlines er i samtaler med amerikanerne, og det forventes at det gis tillatelse.

En lignende hendelse skjedde også med Norwegian i desember ifjor. Norwegian-flyet, en Boeing 737 MAX-8 på vei til Oslo fra Dubai, måtte nødlande i Teheran som følge av motor-trøbbel. Det ble senere bestemt at flyets motor måtte byttes. Men på grunn av amerikanske sanksjoner, ble flyet sanksjonsfast i to måneder.
Nyhet: Se dagens hotellpriser i Alanya og Antalya - oppdateres hver dag: