Eksklusivt! Møt Norges mest autentiske helseblogger

Dette må bare nevnes, du er en blogger og har opptil 9000 aktive følgere: Beskriv deg selv!

– Det stemmer at jeg har 9000 aktive følgere på min Facebook-side. I tillegg følger mange bloggen helsetine.no direkte. I desember hadde jeg 53,300 visninger på nett. Da kommer Facebook-følgerne i tillegg. Jeg startet bloggen Helsetine fordi jeg leverte helse-artikler til ukepressen, og jeg ville publisere alt det spennende jeg skrev om flere steder. Etterhvert utviklet bloggen seg til å handle om mye annet enn helse: Livsstil, reiser og av og til politikk. I og med at jeg er journalist i hjertet og har mye journalistisk erfaring fra radio, TV, avis og store magasiner, synes jeg det er viktig å levere noe genuint. Jeg føler at bloggen er personlig, samtidig som jeg ikke forteller alt. Det er godt å ha et sted å få utløp for tanker og ideer. Spesielt gøy er det å fortelle om reiser jeg er med på. Når jeg reiser er jeg mer i nuet og verden åpner seg på en måte som jeg ikke føler i hverdagen hjemme.

Alanyaposten har sett flere titalls artikler om oppholdet ditt i Tyrkia. Det er ikke så mange år siden bloggere fikk sponset charterreiser til Tyrkia, spesielt blogg-mogulen Sophie Elise. Da tenkte vi med en gang på «influenser-oppdrag», men du virker å være en mer autentisk blogger. Så Tyrkia som reisemål – hvorfor det?

– Så hyggelig! Jeg er vel en ganske autentisk dame, hehe!  Jeg er levende får jeg høre, og er nok ikke så tilstivnet som endel andre nordmenn. Og så har jeg ikke en fake rumpe som Sophie Elise! Her er det meste naturlig. Får huske å si at jeg er imponert over henne som forretningskvinne da: Hun er rågod på å tjene penger på blogg. Jeg begynte å reise til Tyrkia nærmest som en tilfeldighet. Vår reiseleder Unni som har loset aleneforeldre med barn til Hellas i en årrekke, lanserte tilbud om ferie i Alanya en høstferie og jeg, og poden heiv oss på.

Annonse

Les også: Er det trygt å reise til Tyrkia?

Videre:

– Det var over all forventning. Jeg stortrivdes! Maten var fantastisk og vi fikk så god service overalt. Ellers forelsket jeg meg i den vakre Kleopatrastranden. Jeg kom tilbake til Tyrkia et par år senere for å danse zumba på stranden i Kemer sammen med en jentegruppe. Etter dette var jeg frelst, og det ble noen turer til Kemer, før jeg vendte tilbake til Alanya.

Artikkelen fortsetter under bildet

– Tyrkia og Alanya blir nok ikke kvitt meg med det første. Jeg synes jeg får mye for pengene og tyrkerne er så gjestfrie, at jeg aldri føler meg ensom selv når jeg reiser alene. De er morsomme og har tid til en flørt eller å vise deg byen, selv når de jobber mye. Grekerne er mer alvorlige, spanjolene er drittlei av turister mens i Tyrkia jobber de virkelig som helter for å få oss til å komme og gir alt: De trenger oss!

Vi er flest er opptatt av hva mediene mener noe om, og du sitter igjen med virkeligheten. Fortell om dine erfaringer der nede.

– Flere av mine venner sier at «Tyrkia, nei dit reiser vi ikke». De er skeptiske til den muslimske kulturen, og har gjerne vært der en gang for mange år siden hvor det var slitsomt å handle, fordi de ble mast på av innpåslitne selgere. Mange vil ikke reise fordi det har vært uro i landet og turbulent politisk styring.

Annonse

– Folk sier «tør du å reise til Alanya alene, er det ikke urolig der?» Men det er jo der motsatte: Rene idyllen! Det er veldig rolig og deilig, uten overfylte barer og strender som man kan oppleve f.eks på Mallorca i Spania. Det er flotte hoteller til lav pris, god service, vakre og rene strender, nydelige, naturskjønne parker, fantastisk mat med gode råvarer og et vell av restauranter og barer som serverer alt du kan ønske deg!

Hun legger til:

– Samtidig må jeg innrømme at det kan bli vel mye oppmerksomhet. En kjæreste jeg hadde med fra Norge ble sjalu. Når jeg reiser alene er jeg åpen og ler og prater mye med lokale folk. Samtidig har jeg lært meg å gå rett frem og unngå øyekontakt om jeg ikke ønsker kontakt. Jeg må noen ganger være mer avvisende enn jeg egentlig ønsker. Og som kvinne må jeg sette meg i respekt; ellers tror de jeg er en dame som må passes på, og de forstår ikke hva jeg gjør der alene. Så det er viktig å markere seg. Og jeg elsker tyrkisk bad – hamam – og massasje, noe jeg finner overalt til en gunstig pris. Dette er unikt for Tyrkia og en gave til alle stressede kvinner! Du slipper å booke på forhånd og betale blodpris som i Norge, og du blir oppvartet som en prinsesse – selv om jeg også har et par dårlige opplevelser bak meg i Tyrkia, så er det alle de gode opplevelsene jeg husker.  Her har vi det som i paradis.

Artikkelen fortsetter under bildet

Les også: – Jeg har aldri følt meg så avslappet og renset for stress

Tyrkia er tilbake som nordmenns reisemål nummer en. Hva vil du anbefale til de førstegangsreisende?


– Det er godt at Tyrkia nå er tilbake som populært reisemål, for landet trenger turistene! Jeg har møtt mange hyggelige tyrkere som har måttet legge ned taxinæringen eller butikken i dårlige tider. Nå kan de få seg jobb igjen og det er gledelig. Når du skal reise et sted for første gang, er det viktig å google alt du lurer på på forhånd. Finn ut hva slags behov og ønsker du har som reisende.

– Om du ønsker å golfe for eksempel, er Belek et godt valg. Reiser du med små barn eller er et par som vil ha det stille og rolig, kan Kemer eller Side være fine steder. Liker du en by hvor det skjer litt og er mer natteliv, er Alanya førstevalget. Når det gjelder hotell, så spør deg selv hvor mye du vil være på rommet og ved anlegget. Vil du kun slappe av og nyte strandlivet på all inclusive, så er det slike hotell ved stranden du bør søke etter. Selv liker jeg å kunne delta på vannaerobic og litt trim, og sjekker hvilke hotell som har basseng. Er du mer urban og mye på farten, så sjekk små, enkle hoteller inne i selve byen.

Les også: 9 gode tips: Vær forsiktig når du reiser alene på ferie fordi…

– Reiser du alene, vil det være lettere å bli kjent på små hoteller med en hyggelig bar og bartender, enn på digre familieresorter. Reiser du charter, kan du ikke ha besøk på rommet, men det hender det ordner seg om du betaler ekstra. Kommer kjente nedover eller du planlegger å ha besøk, er det beste å leie en leilighet der du kan bestemme selv. Vil du ikke reise charter, kan du booke selv når det er billig og bestille billig transfer på nettet. Så alt er mulig. Gi Tyrkia en sjanse i sommer, da vel. Du kommer ikke til å angre!

Du kan følge Tines bloggvirksomhet her:
Web: http://helsetine.no
Facebook: https://www.facebook.com/Helsetine/
Instagram: https://www.instagram.com/helsetine.no/
Snapchat: Ladylike 12  helsetine.no
Twitter: https://twitter.com/helsetine

Annonse