Den tradisjonelle tyrkiske frokosten: Dette må du bare få med deg!

Artikkelen er hentet fra Anews, en del av Turkuvaz Media Group

Alanya/Oslo: Tyrkisk frokost er den beste måten å starte dagen hvor som helst i verden! Kort sagt, den har noe for enhver smak og er den perfekte måten å sette i gang dagen på!

Tyrkisk te (çay)

Studier har vist at tyrkisk te hjelper til med å regulere blodkarene og hjerte, og minimaliser risikoen for hjerteinfarkt. Tyrkisk te serveres i vakre rillede glassbeger – nå vet du det:

Salat av tomater og agurk

Paprika tilsettes ofte, men tomater og agurker er avgjørende for enhver tyrkisk frokost – spesielt Çengelköy agurker som er mindre og smakligere enn vanlige agurker.

Tyrkisk ost (Beyaz peynir)

Godt utvalg av ostetyper i landet

Fetaost (beyaz peynir) er et absolutt must til enhver frokost. Alanyaposten velger å dra artikkelen «litt lenger» for å utforske ostetypene i landet:

1. Edirne Ezine Peyniri
2. Konya Küflü Peynir
3. Berendi ve Divle Tulum Peyniri
4. Kayseri Çömlek Peyniri
5. Kars Gravyeri
6. Karın Kaymağı Peyniri
7. Varto Keçi Peyniri
8. Erzurum Civil Peyniri
9. Diyarbakır Örgülü Peynir
10. Küp Peyniri
11. Trabzon’un Telli Peyniri
12. Sakarya’nın Abaza Peyniri ve Çerkez Peyniri
13. İsli Abaza Peyniri
14. Van Otlu Peynir
15. Çanak Peyniri
16. Malatya Peyniri
17. İzmir Tulumu
18. Bergama Tulumu
19. Seferihisar Armolası
20. Kopanisti Peyniri
21. Tire Çamur Peyniri
22. Antep Peyniri
23. Manyas (Mihaliç) Peyniri
24. Çiğ Kesik Peyniri
25. Çorum Kargı Tulumu
26. Trakya Kaşarı
27. Külek Peyniri
28. Mersin Bezde Tulumu

Oliven (Zeytin)

Vanligvis blir det servert både sorte og grønne oliven.

Egg (Yumurta)

Du finner egg tilberedt i en eller annen form på nesten hver tyrkisk frokost.

Menemen

Sannsynligvis mest vanlig er retten tilberedt i en tradisjonell panne kalt Menemen, laget av egg, tomat, grønn paprika og krydder, med salt og oregano strødd på toppen.

Men hvis det ikke er etter din smak, så prøv omelett med biffpølse (kalt Sucuk)!

Brød (ekmek)

Brød er en viktig del av tyrkisk frokost! Standard tyrkisk hvitt brød, kalt «ekmek», med en sprø skorpe og en lett fluffig innside, er alltid varm og nybakt.

Simit

Sesambrød kalt Simit, er også til stede på omtrent hver tyrkisk frokost.

Honning (bal) og koagulert krem

Dette er en luksus på de fleste frokoster, og det er et absolutt must!

Den koagulerte kremen av «kaymak» er en like god krem ​​som du finner hvor som helst i verden. Tyrkisk honning er også kjent som blant de beste, med hundrevis av forskjellige typer som tilbys (avhengig av blomstene de er pollinert fra ) er alle sammen hundre prosent naturlige.

Acuka

Acuka: Dette varierer region til region, men en form for tomatpuré og nøtter, ofte valnøtter og krydder, er en del av frokosten over hele landet.

Syltetøy (Reçel)

Tyrkiske syltetøy, eller reçel på tyrkisk, må du bare smake!