Boligprisene øker i Antalya-regionen

Alanya/Oslo: Det ble nylig kunngjort at Antalya er blant provinsene som har hatt en boligprisøkning på mer enn 20 prosent i 2019. Det er Gayrimenkul Borsası A.Ş som har utarbeidet boligprisindekser for fem storkommuner inkludert Antalya. Selskapet er etablert i samarbeid med næringslivsorganisasjonen Müsiad og Yıldız Tekniske Universitet, og har som mål å regulere eiendomssektoren gjennom bruk av stordata (Big data), kunstig intelligens samt blokkjede (Blockchain).

Les også Nye tall offentliggjort: Så mange nordmenn eier en bolig i Alanya!

Ifølge kunngjøringen økte boligprisene mest i Bergama-distriktet i provinsen Izmir med 39 prosent etterfulgt av Silivri-distriktet i Istanbul. Der økte boligprisene med 36 prosent i 2019.

Annonse

Boligprisøkningen i Antalyas-distrikter:
Kemer: 30 prosent
Gazipasa: 30 prosent
Kaş: 24 prosent
Aksu: 23 prosent
Korkuteli: 20 prosent
Alanya: 19 prosent
Finike: 18 prosent
Kepez: 14 prosent
Döşemealtı: 14 prosent
Kumluca: 13 prosent

Selman Özgün er eiendomsutvikler i Antalya og forteller at også økningen i den innenlandske etterspørselen er annerledes, når det gjelder Antalya sammenlignet med andre provinser:

– Grunnen til dette er at Antalya er et mer beboelig og mer solrikt sted med lett fremkommelighet, og at Antalya skiller seg ut med sin natur og sin historie. Pensjonister og mange andre som foretrekker et sunnere liv, ønsker å kjøpe bolig i Antalya og fremhever Antalya.

Annonse

Han legger til:

– Antalya skiller seg ut fra andre provinser fordi selv i januar er det noen som bader i sjøen her. Og bare en time etter strandkosen kan man stå på ski i Saklıkent. Vi har også en internasjonal flyplass i Antalya med flere daglige avganger både innenlands og utenlands, avslutter Selman.

Annonse